© 2020 by Dab Den Ltd.

01330 833861   |   info@dabden.com

  • Facebook Black Round
  • @dabden twitter
  • @dab_den Instagram

Project 3

Margaret Rose, Edinburgh

The client had a very high quality, uniquely designed house and required a garden office that would match the existing design. This was a bespoke design built in a conservation area, a long 9m length Den, only 2.5m wide.

Dab Den presented a design that utilised an awkward, unused part of the garden, creating an office space, break out coffee area and interior design studio. Internally the space was flexible in layout with the addition of two sets of frosted bi-folding doors, and also several roof lights allowed natural light to penetrate the space, making it naturally light filled.

Additional wall lighting and Karndean flooring finished of the space to gave a professional, warm and inspirational atmosphere.

Externally the den had a decking area surrounded with timber cladding and a frosted glass screen providing privacy.

 

Testimonial

 We love our dab den, which was bespoke for a very awkward space in our garden. It totally maximises the wasted area we previously had and has given us a beautiful home office/design studio which is used every day. It is light, bright and airy with glass frontage and skylights; we are even able to partition areas off inside for privacy with frosted glass bi-folding doors...money well spent. The underfloor heating also means that it is an extremely comfortable environment, even with the cold east winds in an Edinburgh winter! I would have no hesitation in recommending Dab Den for anyone looking for creative ways to extend their living/working space. ​